15.05.2016 09:40

Sibum stopt met voetballen en wordt trainer

Tim Breukers en Bas Sibim gaan met elkaar in duel op trainingskamp in Spanje. (05-01-2016)
Tim Breukers en Bas Sibim gaan met elkaar in duel op trainingskamp in Spanje. (05-01-2016)

Na een kleine vierhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal stopt Bas Sibum met zijn actieve carrière. De middenvelder, momenteel in dienst van Heracles Almelo, stopt na het huidige seizoen, wanneer zijn contract ook afloopt.

Sibum begon bij FC Emmen, toen nog BV Emmen, aan zijn profcarrière. Na drie seizoenen werd hij opgepikt door FC Twente, waar hij zijn debuut in de Eredivisie maakte. Uiteindelijk kwam Sibum tot ruim tweehonderd duels op het hoogste voetbalniveau van Nederland, dit seizoen kwam hij echter helemaal niet in actie voor Heracles Almelo. Vorig seizoen speelde hij maar tien duels voor de formatie uit Overijssel.

Aan compleet stoppen denkt Sibum nog niet. Hij wil trainer worden, maar hoopt ook aan de slag te gaan bij een amateurclub. "Naast het volgen van mijn TC1 wil ik dolgraag nog op een hoog amateurniveau blijven spelen. Nee, ik heb nog geen telefoontjes gehad. Deze beslissing heb ik echt nog maar pas genomen. Het was een moeilijk besluit", stelt Sibum tegenover RTV Drenthe.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner