15.05.2016 10:00

Toulouse blijft door kunststukje in de Ligue 1

Wissam Ben Yedder (l.) zoekt zijn trainer Pascal Dupraz op na een belangrijke treffer tegen Girondins Bordeaux. (12-03-2016)
Wissam Ben Yedder (l.) zoekt zijn trainer Pascal Dupraz op na een belangrijke treffer tegen Girondins Bordeaux. (12-03-2016)

De titelstrijd in Frankrijk was een paar maanden geleden al beslist, maar onderin de Ligue 1 bleef het razend spannend tot de laatste minuten van de speeldag. Toulouse maakte tegen Angers SCO een achterstand goed en handhaafde zich zo in Frankrijk.

De ploeg stond voor het begin van de laatste speelronde zeventiende, terwijl de nummers twintig tot en met achttien rechtstreeks degraderen naar de Ligue 1. Ook GFC Ajaccio en Stade Reims streden nog voor handhaving. Toulouse en Stade Reims speelden echter tegen topploegen uit Frankrijk, terwijl GFC Ajaccio het tegen een andere degradatiekandidaat opnam. In een bijzondere situatie kon de eilandclub degradatie nog ontlopen, maar het ging onderuit tegen FC Lorient.

Hierdoor ging de strijd tussen Stade Reims, dat speelde tegen de nummer twee Olympique Lyon, en Toulouse, dat tegenover de verrassende middenmoter Angers SCO stond. Stade Reims verraste Olympique Lyon volledig en kwam binnen een uur spelen op een 4-0 voorsprong. Dit betekende dat er werk aan de winkel was voor Toulouse, dat een kwartier voor tijd nog met 2-1 achter stond.

Via Martin Braithwaite en een vrije trap van Yann Bodiger werd de 2-3 zege echter veiliggesteld. Toulouse eindigt als zeventiende en mag nog een jaar meemaken als club in de Ligue 1. Stade Reims, GFC Ajaccio en ESTAC Troyes, dat geen rol meer speelde in de strijd, degraderen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner