16.05.2016 09:46

Carpi FC na één seizoen weer gedegradeerd

Het is Carpi FC niet gelukt om zich in het eerste seizoen op het hoogste voetbalniveau van Italië te handhaven. De ploeg won weliswaar zelf op knappe wijze met 2-1 van Udinese, maar concurrent US Palermo pakte ook drie punten op de laatste speeldag.

Er ontstond flink wat commotie rondom de laatste wedstrijd van Palermo. De ploeg uit Sicilië speelde tegen het al gedegradeerde Hellas Verona en die ploeg had er financieel veel baat bij om te verliezen. Deze situatie ontstond na de degradatieregeling die in de Serie A geldt. Ploegen krijgen een financiële bonus, in een zogenaamde parachutebetaling. Dit is om te voorkomen dat clubs, die de financiële huishouding hebben ingesteld op de Serie A, in de financiële problemen komen als ze weer in de Serie B voetballen.

De drie degradanten mogen zestig miljoen euro verdelen, maar daarbij wordt er ook gekeken naar hoe lang een ploeg in de Serie A speelde. Ploegen die langer dan drie jaar op het hoogste niveau acteerden, krijgen meer geld. Omdat naast Hellas Verona debutanten Carpi FC en Frosinone Calcio konden degraderen, vangt Hellas Verona het meeste geld. Dit was niet gebeurd als Palermo had verloren van de club, aangezien de Sicilianen langer dan drie jaar in de Serie A voetballen. De ploeg eindigde echter één punt boven de degradatiestreep, waardoor Hellas Verona opeens miljoenen rijker is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner