16.05.2016 10:45

West Ham United pikt ervaren Noor gratis op

Met Håvard Nordtveit heeft West Ham United de eerste grote naam aan zich gebonden om het voortreffelijke seizoen volgend jaar een vervolg te geven. Nordtveit wordt transfervrij overgenomen van Borussia Mönchengladbach. De Noor tekent een contract voor vijf seizoenen, tot medio 2021.

De controleur op het middenveld begon zijn carrière in eigen land, maar werd al vroeg opgepikt door Arsenal. Nordtveit brak niet door in Londen en belandde na diverse verhuurperiodes in 2011 bij Borussia Mönchengladbach, waar hij uitgroeide tot vaste kracht in de Bundesliga. Daarnaast werd Nordtveit vaker bij het nationale elftal van Noorwegen gehaald.

In totaal speelde de verdedigend ingestelde voetballer bijna tweehonderd wedstrijden in de Bundesliga. West Ham United viel dit seizoen buiten de prijzen, maar eindigde in de Premier League op een keurige zevende plek. De club zal het in de aankomende transferperiode ontzettend moeilijk krijgen om smaakmaker Dimitri Payet in Londen te houden, maar als dit lukt kan de ploeg werken aan opnieuw een mooie eindklassering. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner