16.05.2016 11:29

Afscheid bij Udinese valt Di Natale zwaar

Antonio Di Natale tijdens de wedstrijd AC Milan - Udinese in de dertiende speelronde van de Serie A. (30-11-2014)
Antonio Di Natale tijdens de wedstrijd AC Milan - Udinese in de dertiende speelronde van de Serie A. (30-11-2014)

Na twaalf jaar komt er een einde aan de periode van Antonio Di Natale bij Udinese. De 38-jarige voetballer verlengde zijn contract bij zijn club niet en speelde dit weekend zijn laatste wedstrijd voor de club waar hij in 2004 bij terecht kwam.

"De afgelopen twaalf jaar vormden een schitterende reis. Ik wil mijn ploeggenoten en alle anderen die me geholpen hebben enorm bedanken. Tot vrijdag was ik relaxt, maar toen ik na afloop eenmaal in de kleedkamer zat huilde ik als een klein kind. Ik zag die twaalf jaar in sneltreinvaart nog eens voorbij flitsen. Ik heb 227 goals gemaakt en hoop daarmee altijd in de historie van de club te blijven", aldus een geëmotioneerde Di Natale. 

Ondanks het feit dat de aanvaller 38 jaar is, wil hij nog niet aan stoppen denken. "Ik wil nu eerst wat tijd doorbrengen met mijn familie, dan zal ik een besluit nemen." Een terugkeer bij Udinese behoort alsnog tot de mogelijkheden. "Ik weet in ieder geval dat ik altijd nog met de voorzitter kan praten." Zoals het bij een afscheid betaamd scoorde Di Natale, alhoewel het pas zijn tweede treffer in het huidige seizoen was.

In het seizoen 2009/2010 kon Di Natale de beste cijfers voor Udinese voorleggen. Hij scoorde toen 29 keer in 35 competitiewedstrijden. De Italiaanse veteraan kwam maar één seizoen uit in de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner