16.05.2016 11:48

Vermeij niet fit voor thuisduel met MVV

Doelpuntenmaker Piotr Parzyszek (l.), Cas Peters (m.) en Bryan Smeets (r.) juichen na de late gelijkmaker tegen FC Twente. (15-04-2016)
Doelpuntenmaker Piotr Parzyszek (l.), Cas Peters (m.) en Bryan Smeets (r.) juichen na de late gelijkmaker tegen FC Twente. (15-04-2016)

Vincent Vermeij moet het belangrijke nacompetitieduel met MVV laten schieten. De spits van De Graafschap is niet wedstrijdfit, waardoor de Doetinchemse aanval maandag wordt gevormd door Cas Peters en Piotr Parzyszek.

Er staat veel op het spel tijdens deze lunchwedstrijd op Tweede Pinksterdag. De Graafschap de 0-1 overwinning uit het heenduel verdedigen, om de volgende stap te doen richting handhaving in de Eredivisie. Dat doet de ploeg van Jan Vreman met twee wijzigingen ten opzichte van de uitwedstrijd; Vincent Vermeij en Andrew Driver zijn niet fit en zijn dus niet in het opstellingsformulier opgenomen. Cas Peters, die Driver in de Geusselt ook al verving, staat daardoor samen met Piotr Parzyszek in de aanval. De rest van Vremans ploeg is hetzelfde gebleven, waardoor ook geboren en getogen Maastrichtenaar Bryan Smeets, die in de heenwedstrijd voor het enige doelpunt zorgde, weer in de basis begint.

MVV heeft dit seizoen al meermaals bewezen sterker te zijn in uitduels dan in thuisduels. Daar berust het vertrouwen van de Maastrichtenaren op, in de hoop de 0-1 nederlaag nog om te buigen. Het devies is simpel: winnen. Dat gaat de ploeg van Ron Elsen proberen met exact dezelfde elf als in de thuiswedstrijd. De 49-jarige oefenmeester had ondanks de verliespartij geen reden tot wisselen, dus houdt hij vast aan het bekende elftal.

Het duel is vanaf 12.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner