16.05.2016 18:08

Doelman Ajax A1 staat open voor verhuur

Indy Groothuizen (l.) wordt bij het eerste elftal van Ajax gehaald tijdens de training. Keeperstrainer Carlo L'Ami houdt zich bezig met de goalie van Jong Ajax. (18-03-2016)
Indy Groothuizen (l.) wordt bij het eerste elftal van Ajax gehaald tijdens de training. Keeperstrainer Carlo L'Ami houdt zich bezig met de goalie van Jong Ajax. (18-03-2016)

Indy Groothuizen, doelman bij Ajax, wisselde optredens voor de A-junioren en Jong Ajax met elkaar af dit seizoen. De negentienjarige doelman laat in gesprek met Voetbal.com weten meer te willen: ergens eerste doelman worden.

Groothuizen is tevreden over zijn ontwikkeling afgelopen seizoen. "Ik heb me flink verbeterd, zowel fysiek als mentaal. In Jong Ajax kwam ik veel andere dingen tegen dan in de A1. Daar spelen de beste elf en daar ik heb dit jaar vaak geen deel van uit gemaakt. Dat is een keus vanuit het technisch hart en van de trainers. Dat heb je te respecteren en te accepteren, anders ben je een dief van je eigen ontwikkeling."

Groothuizen, die tot tien optredens in de Jupiler League kwam dit seizoen, staat voor een cruciale fase in zijn carrière. De geboren Alkmaarder wil een vaste basiskracht worden, waardoor een verhuur tot de mogelijkheden behoort. "Volgend seizoen moet ik veel spelen. Of dat binnen Ajax kan, is nog even afwachten. Het liefst probeer ik bij Ajax mijn plekje te bemachtigen, maar als dat niet mogelijk is, sta ik open voor een verhuur. Speelminuten maken is het beste voor mijn ontwikkeling in deze fase."

"Ik sta voor alles open. De Eredivisie is het hoogst haalbare en zou het mooiste zijn, maar als het Jupiler League is, maakt mij dat niets uit. Het gaat erom dat ik gewoon 34 wedstrijden moet gaan spelen. Op welke podium dat is, zou nog even moeten blijken."

Jasper Cillessen liet al weten deze zomer mogelijk te vertrekken. Voor Groothuizen is de mogelijke overstap van de eerste keer van Ajax belangrijk voor het vervolg van zijn carrière. "Het besluit van Cillessen wordt ook gevolgd. Zijn stap zal invloed hebben op mijn positie volgend jaar, dus dat hou ik wel in de gaten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner