17.05.2016 11:14

'Ajax wacht geduldig op trainer Bosz'

Peter Bosz is terug bij Heracles Almelo. Als trainer van Vitesse speelt hij een wedstrijd tegen zijn oude club. (13-12-2015)
Peter Bosz is terug bij Heracles Almelo. Als trainer van Vitesse speelt hij een wedstrijd tegen zijn oude club. (13-12-2015)

Ajax moet nog even wachten met het aanstellen van Peter Bosz als nieuwe trainer. De Nederlander wil eerst het seizoen bij Maccabi Tel Aviv afmaken, voordat hij in gesprek gaat met de Amsterdamse club.

Volgens De Telegraaf moet Ajax minimaal wachten tot en met 24 mei. Maccabi Tel Aviv speelt op die datum de bekerfinale tegen Maccabi Haifa, daarna staat Bosz open voor een gesprek met Ajax. De Amsterdammers zijn er niet rouwig om dat ze even moeten wachten, want Ajax kan dan in de tussentijd tot een financiële regeling komen met de opgestapte Frank de Boer. De oefenmeester zal waarschijnlijk de komst van Bosz naar Amsterdam moeten financieren.

Mocht De Boer op korte termijn naar een nieuwe club vertrekken, dan kan Ajax een transfersom vragen voor de trainer. De Boer wordt onder meer genoemd als nieuwe trainer van Everton. Als De Boer daadwerkelijk naar Engeland vertrekt, dan kan Ajax dat geld gebruiken om Bosz los te weken bij Maccabi Tel Aviv.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner