18.05.2016 11:46

Afscheid valt Velthuizen zwaar bij Vitesse

Piet Velthuizen stond dinsdagavond voor het laatst onder de lat bij Vitesse. De doelman zag zijn aflopende contract niet verlengd worden en mag deze zomer op zoek naar een nieuwe club.

"Dit was het dan", begint Velthuizen zijn verhaal tegen dagblad De Gelderlander na het oefenduel bij AVW’66 (2-9). "Je weet dat dit kan gebeuren in het voetbal. Maar het doet wel pijn. Ik was liever mijn hele leven bij Vitesse gebleven. Bijna twintig jaar bij de club, dat is zeker veel. Daarom doet dit pijn. Vitesse is meer een familie geworden voor mij. Trainers en spelers komen en gaan. Maar er zijn veel mensen die al die jaren bij de club hebben gezeten. Zij zijn altijd zo lief voor mij, en dankbaar. Hen ga ik zeker missen."

Bij Vitesse verloor Velthuizen zijn basisplek aan Eloy Room. Na anderhalf jaar bankzitten mag de doelman nu op zoek naar een nieuwe club. FC Twente zou belangstelling hebben, maar zijn toekomst ligt nog volledig open. "Ik heb nog niets concreets gehoord. Ik denk dat het het buitenland wordt. Dat zegt mijn gevoel. Ik wacht het wel af. Deze zomer ga ik door trainen, twee keer per dag, om fit te zijn voor een nieuwe club."

De doelman hoopt dat hij in de toekomst nog zal terugkeren bij Vitesse: "Ik hoop ooit nog een keer terug te keren bij Vitesse. Als keeper, of keeperstrainer, of trainer, dat interesseert me niet. Als ik maar terugkeer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner