18.05.2016 12:37

Milner wil prijzen pakken met Liverpool

James Milner moest in zijn loopbaan vaak cruciale wedstrijden missen. Zo ging onder meer de kampioenswedstrijd met Manchester City in 2014 aan hem voorbij, omdat Manuel Pellegrini hem op de bank hield. Woensdagavond, als zijn club Liverpool het in de Europa League-finale opneemt tegen Sevilla, wil de middenvelder er bij zijn. En die felbegeerde prijs pakken.

In gesprek met Liverpool Echo kijkt Milner terug naar zijn verleden. De speler moest op belangrijke momenten vaak toekijken: "Het meeste pijn deed de kampioenswedstrijd met Manchester City. We wonnen de Premier League en de manager kwam vervolgens naar me toe. Hij zei: 'Ik had je moeten opstellen'. Maar ja, dat deed hij niet."

En zoiets wil Milner niet nogmaals mee maken. De kans dat hij woensdagavond tegen Sevilla speelt is groot: "Ik ben hierheen gekomen om prijzen te winnen, al dachten mensen dat ik daar bij City meer kans op had. Ook wilde ik meer minuten maken, zodat ik aan het eind van mijn loopbaan met een goed gevoel kan terugkijken en geen spijt heb van mijn keuzes. Ik ben nu dertig. Dat is niet oud, maar ik zit waarschijnlijk wel in de laatste fase van mijn carrière."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner