18.05.2016 16:31

De Boer neemt afscheid met overwinning

Frank de Boer heeft afscheid genomen van Ajax met een overwinning op Liáoníng Hóngyùn. In het Olympisch Stadion in Shenyang werd het 2-0 voor de Amsterdammers.

Ajax nam het in China op tegen de huidige nummer vijftien van de Chinese Super League. Ajax kwam voor ruim veertigduizend toeschouwers al na achttien minuten op een 1-0 voorsprong. Verdediger Joël Veltman nam het doelpunt voor zijn rekening. De Amsterdammers kregen voor rust nog wel een domper te verwerken. Kenny Tete kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld dus verlaten.

Ajax bleef in het tweede bedrijf de bovenliggende partij, maar in tegenstelling tot de eerste helft werden er tijdens de tweede helft weinig grote kansen gecreëerd door de Amsterdammers. Liáoníng Hóngyùn wist in de tweede helft zelfs het doel van Ajax-doelman Jasper Cillessen onder vuur te nemen, maar de sluitpost hield zijn doel schoon. Vlak voor het einde werd er toch nog een keer gescoord. Een Chinees eigen doelpunt zorgde voor de 2-0 einduitslag.