19.05.2016 09:49

Supersub Gladon: "Nu ben ik opeens de held"

Paul Gladon kopt in de blessuretijd raak en zorgt er met zijn 2-1 voor dat Heracles Almelo en FC Groningen gaan verlengen. Een plek in de finale van de play-offs om een Europees ticket staat op het spel. (15-05-2016)
Paul Gladon kopt in de blessuretijd raak en zorgt er met zijn 2-1 voor dat Heracles Almelo en FC Groningen gaan verlengen. Een plek in de finale van de play-offs om een Europees ticket staat op het spel. (15-05-2016)

Paul Gladon is blij dat hij even de held kan zijn als supersub, maar de spits had zich meer voorgesteld van zijn eerste seizoen in dienst van Heracles Almelo. Gladon hoopt in de toekomst op een basisplaats in Almelo.

Gladon moet het dit seizoen veelal doen met een plek op de bank, maar onlangs was hij twee keer belangrijk voor Heracles. "Door de goals tegen ADO en Groningen krijgt het seizoen een veel mooier slot dan ik had kunnen bedenken. Voor Heracles, maar ook voor mezelf en supersub zijn is toch wel mooi, al wil ik het absoluut niet blijven. Het had ook zo kunnen zijn dat ik totaal niet belangrijk was geweest. Nu ben ik opeens twee keer de held. Dat is toch mooi en apart", aldus Gladon.

Invallen is moeilijk, weet ook Gladon. "Je krijgt doorgaans weinig minuten en weinig ballen", vervolgt de spits tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik weet waarom ik word ingebracht, ben koelbloedig, maak me niet druk. Als je te veel nadenkt, sla je dicht. Daar heb ik geen last van. Ik heb ook niet het gevoel dat het moet. Ik voel me juist vrij, zie die bal en denk: 'dit is een mogelijkheid om te scoren'. Als supersub moet je het verschil maken. De trainer brengt je in, je geeft een goal terug."

Gladon had meer van dit seizoen verwacht, maar Heracles-trainer John Stegeman geeft de voorkeur aan Wout Weghorst. "De trainer koos voor Wout. Als de resultaten goed zijn, weet je dat de situatie niet snel verandert. Ik ben een beetje zoals Wout, ik jaag ook het liefste de hele wedstrijd de verdedigers op, ben niet lui. Wout kan tegenstanders irriteren, dat levert vaak wat op. Dat is een sterk punt van hem. Als speler vind je alleen altijd dat je zelf moet spelen. Maar als dat niet zo is, dan kun je beter positief blijven. Ik heb het er wel moeilijk mee gehad, maar in het verleden heb ik gezien wat frustratie met spelers doet. Het heeft geen enkele zin om er met de pet naar te gaan gooien, dan wordt het zeker niets. Dat wil je toch niet?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner