19.05.2016 19:01

Excelsior haalt Fortes terug naar de Eredivisie

Jeffry Fortes zorgt er na iets meer dan een uur spelen voor dat FC Dordrecht op een 2-3 voorsprong komt tegen Sparta Rotterdam. (29-04-2016)
Jeffry Fortes zorgt er na iets meer dan een uur spelen voor dat FC Dordrecht op een 2-3 voorsprong komt tegen Sparta Rotterdam. (29-04-2016)

Jeffry Fortes speelt volgend seizoen in het shirt van Excelsior. De Rotterdammers maakten donderdag de transfer van de in Rotterdam geboren Kaapverdiaan officieel. Fortes speelde de afgelopen vier jaar bij FC Dordrecht, maar vertrekt daar nu als transfervrije speler. Hij tekent voor twee seizoenen bij de Kralingers.

"Buiten het feit dat Excelsior mij als eerste heeft benaderd, had ik meteen een goed gevoel na het eerste gesprek. Ik ben een gevoelsmens en daarom was het gevoel dat ik aan dat gesprek overhield voor mij belangrijk. Qua ontwikkeling is Excelsior een club die goed bij me past. Het beleid is heel toekomstgericht", licht de international van Kaapverdië zijn keuze voor Excelsior uit op de website van zijn nieuwe werkgever.

Fortes speelde in totaal 135 officiële wedstrijden in dienst van FC Dordrecht, waarvan 31 in de Eredivisie en negentig in de Jupiler League. "Excelsior lijkt mij een mooie en warme club en dat gevoel ken ik van FC Dordrecht. Ik ben nu blij dat ik komend seizoen met Excelsior weer in de Eredivisie mag uitkomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner