22.05.2016 12:26

Sanusi tevreden: "Heb me laten zien als speler"

Jeffrey van Nuland (l.) probeert aan te haken bij Ryan Sanusi tijdens de competitiewedstrijd tussen Sparta en Helmond Sport. (27-11-2015)
Jeffrey van Nuland (l.) probeert aan te haken bij Ryan Sanusi tijdens de competitiewedstrijd tussen Sparta en Helmond Sport. (27-11-2015)

Een kleine vier jaar na zijn eerste wedstrijden in de Eredivisie kan Ryan Sanusi opnieuw schitteren op het hoogste voetbalniveau van Nederland. De middenvelder promoveert met Sparta naar de Eredivisie en heeft zich dit seizoen verbeterd.

Sanusi begon zijn profcarrière bij Willem II, maar met twee duels in de Eredivisie slaagde de Belg daar niet. Via FC Oss kwam de tweebenige voetballer bij Sparta terecht, waar hij afgelopen seizoen in het kampioensjaar een zeer belangrijke rol speelde voor de Rotterdammers.

"Dit seizoen heb ik bij Sparta kunnen laten zien wie ik ben als speler", stelt Sanusi in gesprek met Voetbal International. "Ik ben ook zeer tevreden, maar het kan altijd beter. Ik moet vooral beter koppen en nog constanter worden. En het kiezen van het moment om mee naar voren te gaan, nog beter bepalen. Ik wil me constant verbeteren."

"Hetzelfde geldt voor mijn tweebenigheid. Ik was rechts, maar ben alleen maar met links gaan schieten om dat ook te leren. Alles kun je leren, ook als je er geen aanleg voor hebt." Sanusi speelde afgelopen seizoen 35 van de 38 wedstrijden in de Jupiler League, waarbij hij slechts twee keer naar de kant werd gehaald. Hij kan volgend seizoen zijn honderdste officiële wedstrijd in zijn carrière spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner