22.05.2016 13:34

Utrecht zonder Ramselaar in omstreden return

Bart Ramselaar (l.) draait weg bij Brahim Darri tijdens de play-offwedstrijd Heracles Almelo - FC Utrecht. (19-05-2016)
Bart Ramselaar (l.) draait weg bij Brahim Darri tijdens de play-offwedstrijd Heracles Almelo - FC Utrecht. (19-05-2016)

FC Utrecht gaat het in de play-offreturn tegen Heracles Almelo doen zonder Bart Ramselaar. Erik ten Hag heeft zijn pupil, net als Christian Kum en Rubio Rubin, niet opgesteld voor de omstreden wedstrijd.

In het heenduel, dat in 1-1 eindigde, stonden Ramselaar, Kum en Rubin nog in de basis. In de eigen Galgenwaard gaat de keuze uit naar drie andere spelers. Kum werd in de rust van het uitduel al vervangen wegens een blessure. Willem Janssen neemt vandaag, net als in Almelo, zijn plaats in de geteisterde Utrecht-defensie in. Daarnaast doet Ramselaar, die opgeroepen is voor Oranje, om vooralsnog onbekende redenen niet mee. Zijn plekje wordt ingevuld door Andreas Ludwig. In de aanval zien we Rubin niet terug in de basis; hij heeft zijn plaats in de aanval weer verspeeld aan Patrick Joosten.

Waar Utrecht op meerdere posities met andere namen begint, geldt dat niet voor Heracles. De Almeloërs beginnen met precies dezelfde elf aan de return ten opzichte van het heenduel. John Stegeman kan dus beschikken over Ramon Zomer, van wiens meedoen vooraf enige onzekerheid bestond. Ook houdt hij vast aan Robin Gosens als linksback, terwijl het middenveld weeral bestaat uit Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns. Spits Wout Weghorst wordt geflankeerd door Brahim Darri en Jaroslav Navratil. Voor Heracles staat er Europees voetbal op het spel, voor Utrecht is dat nog maar de vraag.

De wedstrijd is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner