24.05.2016 20:26

Feyenoord verhuurt Verdonk aan PEC Zwolle

Calvin Verdonk komt bij Feyenoord in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen SC Feyenoord. (04-07-2015)
Calvin Verdonk komt bij Feyenoord in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen SC Feyenoord. (04-07-2015)

In navolging van Anass Achahbar maakt ook Calvin Verdonk de overstap van Feyenoord naar PEC Zwolle. Waar bij Achahbar sprake is van een definitieve overstap, wordt Verdonk voor één seizoen uitgeleend aan de Zwollenaren.

Verdonk, een linksbenige verdediger, moet in Zwolle Eredivisie-ervaring opdoen. "Wij geloven in zijn kwaliteiten, hij heeft bij ons niet voor niets een contract tot 2020, maar hij had het afgelopen seizoen te maken met veel concurrentie op de posities waarop hij uit de voeten kan. PEC Zwolle is een club waar Calvin zich verder kan ontwikkelen. We vertrouwen erop dat hij in de zomer van 2017 met veel eredivisie-ervaring terugkeert in De Kuip", vertelt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite van Feyenoord.

In Zwolle wordt Verdonk met open armen ontvangen. "Met de komst van Calvin vullen we de vacature op onze linksbackpositie in. Calvin heeft een groot spelinzicht en is een energieke verdediger, die ook nog eens de aanval durft te zoeken. Het is een speler met veel talent, die het Eredivisie-podium nodig heeft om zich verder te ontwikkelen”, aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. Verdonk speelde tot op heden één wedstrijd in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner