25.05.2016 22:06

Van der Weg verlaat NAC Breda voor Schotland

Kenny van der Weg speelt in de play-offs tegen FC Eindhoven zijn honderdste wedstrijd in het shirt van NAC Breda. (16-05-2016)
Kenny van der Weg speelt in de play-offs tegen FC Eindhoven zijn honderdste wedstrijd in het shirt van NAC Breda. (16-05-2016)

Kenny van der Weg vervolgt zijn carrière in de Schotse Premiership. Ross County maakt woensdagavond melding van de komst van de 25-jarige verdediger, die transfervrij overkomt van NAC Breda. Hij tekent voor één seizoen in Schotland.

Van der Weg liet eerder op de dag al weten dat de overgang naar de Schotse club zo goed als rond was. De verdediger kon zijn aflopende contract in Breda ook verlengen, maar kiest voor een avontuur in het buitenland. Van der Weg treft bij Ross County oud-teamgenoot Alex Schalk.

De verdediger speelde de afgelopen vier seizoenen 102 wedstrijden in het shirt van NAC Breda. "Sinds mijn komst naar NAC heeft Kenny week in week uit bewezen dat hij past bij het karakter van deze club. Ondanks onze contractaanbieding heeft hij ervoor gekozen zijn vleugels uit te slaan. Wij zijn ervan overtuigd dat hij in Schotland zijn mannetje staat", zwaait technisch directeur Hans Smulders op de clubwebsite Van der Weg uit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner