26.05.2016 12:22

Pröpper: "Ik heb natuurlijk mijn ambities"

Hawbir Moustafa (#3) komt gevaarlijk invliegen bij Robin Pröpper tijdens het play-offduel om promotie/degradatie De Graafschap - MVV Maastricht (16-05-2016).
Hawbir Moustafa (#3) komt gevaarlijk invliegen bij Robin Pröpper tijdens het play-offduel om promotie/degradatie De Graafschap - MVV Maastricht (16-05-2016).

De overstap van De Graafschap naar Heracles Almelo past in het plan dat Robin Pröpper heeft uitgestippeld voor zichzelf. De 22-jarige verdediger heeft ambities en is daarom blij met zijn transfer naar Almelo.

"Of je Heracles nou al een Nederlandse subtopper kunt noemen, weet ik niet. Maar het is in elk geval een club die stappen wil maken en dat wil ik zelf ook. Bovendien ben ik een voetballende verdediger, dus ik hoop daar volgend seizoen wat sneller vooruit te kunnen spelen. Daarvoor ben ik ook gehaald", aldus Pröpper.

Het contract van Pröpper bij De Graafschap liep af. Die club weet door de situatie rondom FC Twente nog altijd niet waar het aan toe is. "Een rare en onzekere periode, al hadden we alles tot het laatste moment wel in eigen hand. Ik had nog geen nieuwe aanbieding van De Graafschap gehad, maar ze hadden bij de club wel laten doorschemeren dat ze me graag wilden houden. Mijn aflopende contract was formeel opgezegd, dus ik was vrij om met andere clubs te praten. Iedereen houdt er dan wel een beetje rekening mee dat ik kan vertrekken. En gezien mijn ambities zal het vast niet als een verrassing komen dat ik deze kans grijp."

"Ik weet niet waar mijn plafond ligt, maar ik heb natuurlijk wel mijn ambities", vervolgt Pröpper tegenover Voetbal International. "In mijn hoofd heb ik wel een traject uitgestippeld en daar past deze transfer uitstekend in. Misschien volgt er ooit nog een mooie stap in Nederland. Voor mij is Heracles nu een mooie gelegenheid om me verder te ontwikkelen. En ook nog Europa in, super om mee te maken."

Broer Davy Pröpper speelt volgend seizoen Champions League met PSV, terwijl Robin mogelijk actief is in de Europa League. Een probleem voor de ouders van de gebroeders Pröpper. "Op dinsdag voor Davy naar Manchester in de Champions League en twee dagen later voor een Europa League-duel van mij in Roemenië, ze moeten er dan wel wat voor over hebben om alles te bekijken", lacht Pröpper. "Als we die groepsfase halen dan, we doen ons best."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner