29.05.2016 09:29

UEFA helpt Frankrijk en Sakho uit de brand

Het lijkt erop dat Mamadou Sakho alsnog uit kan komen op het aankomende Europees Kampioenschap in zijn thuisland. De verdediger van Liverpool en Frankrijk werd geschorst na een dopingcontrole, maar de schorsing is mild.

Enkele maanden terug werd Sakho na een duel in de Europa League betrapt op het gebruik van verboden middelen. Sakho bleek een product te gebruiken om te helpen bij zijn vetverbranding, maar een ingrediënt van dat product stond op de dopinglijst. De UEFA besloot de mandekker voorlopig te schorsen, maar kwam in het weekend met een statement, waarin werd gesteld dat de verdediger niet langer geschorst zou worden.

De beslissing van de Europese voetbalbond is nog niet officieel, maar de UEFA neigt naar het in stand houden van de laatste uitspraak. In dat geval kan Sakho per direct weer aan de slag. Liverpool speelt geen wedstrijden meer, maar Frankrijk kan Sakho goed gebruiken. Het land speelt nog twee oefeninterlands voor het EK in eigen land, maar bondscoach Didier Deschamps zag al twee centrale verdedigers wegvallen.

Raphaël Varane (Real Madrid) kampt met een hardnekkige hamstringblessure, terwijl Jérémy Mathieu (FC Barcelona) met een kuitblessure kampt. Sakho speelde dit seizoen 34 wedstrijden voor Liverpool, waarvan tien in de Europa League. De mandekker stond ook een kleine dertig keer in het shirt van Frankrijk, waarvan vier op het afgelopen Wereldkampioenschap in Brazilië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner