29.05.2016 11:08

Sparta neemt Eagles-aanvoerder Vriends over

De spelers van Go Ahead Eagles vieren feest voor het uitvak in de Vijverberg. Na een 1-1 gelijkspel is de ploeg zeker van promotie naar de Eredivisie. (22-05-2016)
De spelers van Go Ahead Eagles vieren feest voor het uitvak in de Vijverberg. Na een 1-1 gelijkspel is de ploeg zeker van promotie naar de Eredivisie. (22-05-2016)

Promovendus en kampioen van de Jupiler League Sparta heeft een mooie slag geslagen op de transfermarkt. De Rotterdammers nemen Bart Vriends transfervrij over van het eveneens gepromoveerde Go Ahead Eagles. De mandekker tekent een tweejarig contract bij zijn nieuwe werkgever.

Voor Sparta is Vriends na Abdul Bai Kamara, Zakaria el Azzouzi, Michael Verrips en Craig Goodwin alweer de vijfde versterking voor het nieuwe seizoen, daarnaast verlengde de promovendus onder andere met Paco van Moorsel en Ryan Sanusi. Vriends begon zijn carrière bij FC Utrecht, maar debuteerde in het shirt van Go Ahead Eagles in het betaalde voetbal.

De centrumverdediger was de laatste drie seizoenen een basiskracht bij de formatie en Deventer en groeide uit tot aanvoerder van de club. Go Ahead Eagles promoveerde via de play-offs naar de Eredivisie, waardoor Vriends de formatie met een prettig gewoon kan achterlaten. "Ik ben blij met de stap die ik heb gemaakt naar Sparta. Ik heb een mooie tijd gehad bij Go Ahead Eagles. We hebben fantastisch gepresteerd in de play-offs en ben blij dat ook zij komend seizoen in de Eredivisie uitkomen. Op die manier kan ik met een tevreden gevoel afscheid nemen van de club."

Vriends kwam in zijn carrière tot 132 wedstrijden, waarvan hij er 63 in de Eredivisie speelde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner