29.05.2016 11:59

Agger stopt bij Brøndby IF en kijkt vooruit

Daniel Agger laat Brøndby IF voor de tweede keer in zijn carrière achter zich. De mandekker begon zijn profcarrière bij de Deense club, speelde vervolgens lang bij Liverpool, om weer terug te keren bij zijn jeugdliefde. Na dit seizoen vertrekt hij echter weer.

"Brøndby maakte altijd een groot onderdeel van mijn leven uit. Hier ben ik volwassen geworden, zowel als voetballer en als persoon. Ik zal deze club nooit vergeten", aldus een emotionele Agger op de clubwebsite. De mandekker keerde in 2014, na acht jaar Liverpool, terug op het oude nest. Het lukte Agger echter niet om met Brøndby zilverwerk te pakken.

"Ik hoopte dat ik prijzen kon winnen met de club. Het doet me wel een beetje pijn dat ik hier niet in geslaagd ben, omdat voetbal gaat om resultaten en het behalen van iets." Brøndby werd in 2015 derde, waarmee de voorronde van de Europa League werd bereikt, dit seizoen kan de ploeg nog hopen op de derde plek, maar dan moet het op de laatste speeldag hopen op een klein wonder.

"Na de laatste wedstrijd ga ik met mijn familie zitten, om uit te zoeken of ik nog verder wil gaan met voetbal. Het is een moeilijke beslissing, stoppen of doorgaan." Agger wordt in december 32. Hij kwam tot bijna tweehonderd competitieduels in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner