29.05.2016 12:38

Leicester City onderhandelt met goalie Zieler

Ron-Robert Zieler is geconcentreerd tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Hannover 96 neemt het op tegen landskampioen Bayern München. (15-04-2016)
Ron-Robert Zieler is geconcentreerd tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Hannover 96 neemt het op tegen landskampioen Bayern München. (15-04-2016)

Doelman Ron-Robert Zieler is hard op weg naar de Engelse landskampioen Leicester City. De goalie van Hannover 96 kan vertrekken bij de club, aangezien de ploeg degradeerde uit de Bundesliga in het afgelopen seizoen.

Hannover 96 eindigde als hekkensluiter in het afgelopen seizoen in Duitsland en via een clausule kan Zieler daardoor simpel vertrekken bij zijn werkgever, waar hij sinds 2010 onder de lat staat. Zieler komt uit de jeugdopleiding van 1. FC Köln, maar werd al vroeg opgepikt door Manchester United. De Duitser speelde echter geen minuut, werd zelfs nooit bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal gehaald, waarna hij in 2010 terugkeerde naar zijn thuisland.

Inmiddels staat Zieler op bijna tweehonderd duels in de Bundesliga. In de afgelopen vijf seizoenen miste hij geen minuut onder de lat bij Hannover 96. De club meldt dat Zieler de contractonderhandelingen met Leicester City is gestart, van een deal is nog geen sprake. Dit lijkt echter een kwestie van tijd voor The Foxes, die vanwege het kampioenschap in Engeland en Champions League-voetbal over een goedgevulde portemonnee beschikken.

Voor de zesvoudig international van Duitsland moet naar verluidt een bedrag van 3,5 miljoen euro worden neergelegd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner