31.05.2016 20:43

'Bayern veegt megabod op Alaba van tafel'

Een nieuw seizoen komt er weer aan en dus wil Real Madrid opnieuw de portemonnee trekken om een superster naar Spanje te halen. Volgens de laatste geruchten was David Alaba een target, maar een hoog bod werd afgeslagen.

Volgens het Spaanse AS had Real Madrid een bedrag van vijftig miljoen euro over voor de Oostenrijkse linksback, die in Madrid de concurrentie met Marcelo aan moest gaan. Bayern München wilde niet eens onderhandelen over het transferbedrag, aangezien de vleugelverdediger maar liefst tachtig miljoen euro moet opleveren.

Alaba speelt sinds 2008 in de jeugdopleiding van Der Rekordmeister, in 2010 kwam hij bij het eerste elftal terecht. Inmiddels staat de 23-jarige linkspoot, die ook op het middenveld uit de voeten kan, op ruim honderdvijftig wedstrijden in de Bundesliga en vijftig in de Champions League. 

Alaba verlengde twee maanden geleden zijn contract tot medio 2021, waardoor Bayern München inderdaad de hoofdprijs kan vragen voor de Oostenrijker, die aankomende zomer op het Europees Kampioenschap staat met zijn land. Hij speelt met Oostenrijk tegen Hongarije, IJsland en het Portugal van Cristiano Ronaldo, de superster van Real Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner