31.05.2016 22:11

Almere City neemt Mirani van Ajax over

Damon Mirani (l.) zit Ricardo Kip op de hielen tijdens de wedstrijd Almere City - Jong Ajax. (04-03-2016)
Damon Mirani (l.) zit Ricardo Kip op de hielen tijdens de wedstrijd Almere City - Jong Ajax. (04-03-2016)

Damon Mirani maakt deze zomer de overstap van Ajax naar Almere City. De mandekker, die een kleine drie jaar in het beloftenelftal van de Amsterdammers speelde, tekent een tweejarig contract bij de formatie uit Flevoland.

Mirani werd in 2013 nog Talent van de Toekomst, de prijs die door Ajax wordt uitgereikt aan de speler die in een jaar een bijzondere ontwikkeling doormaakt. Bij Almere City hoopt Mirani, die 25 duels in de Jupiler League speelde, zich opnieuw ontwikkelen. "Dit is het juiste podium voor mij om de volgende stappen te zetten. De club wil vooruit en dat wil ik ook. Wat dat betreft is het een mooie combinatie."

"Almere City is een club met heel veel potentie, die een geweldig half jaar achter de rug heeft. Ze waren zelfs bijna gepromoveerd. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging", stelt Mirani op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. Almere City werd afgelopen seizoen achtste in de Jupiler League, vlak boven Jong Ajax, en mocht daardoor promotievoetbal spelen. In de tweede ronde werd het echter verslagen door Willem II.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner