02.06.2016 11:26

Sparta haalt Spaanse middenvelder

Ivan Calero (r.) vecht een duel uit met Robert Tesche (l.) tijdens het competitieduel Nottingham Forest - Derby County (14-09-2014).
Ivan Calero (r.) vecht een duel uit met Robert Tesche (l.) tijdens het competitieduel Nottingham Forest - Derby County (14-09-2014).

Sparta Rotterdam heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met Iván Calero. De Spaanse middenvelder komt over van Derby County en tekent in Rotterdam een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een extra jaar.

"Ik ben heel blij met mijn overstap naar Sparta Rotterdam en de Eredivisie", aldus Calero op de clubsite van de Rotterdammers. "Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en ben van mening dat het spel dat in Nederland gespeeld wordt dichtbij mijn eigen speelstijl ligt en ik kijk uit naar de kennismaking met de spelersgroep volgende maand."

Sparta-trainer Alex Pastoor is blij met de komst van de Spanjaard. "Iván is een technisch vaardige aanvallende middenvelder die zijn opleiding heeft genoten bij Atlético Madrid. Hij toont zich in alles een professional en heeft in zijn spel altijd de drang om te scoren. Dat hij meerdere interlands achter zijn naam heeft staan in verschillende leeftijdscategorieën geeft wel aan dat Iván over een goed fundament beschikt. We gaan er hard aan werken deze kwaliteiten bij Sparta verder te ontwikkelen", aldus Pastoor.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner