02.06.2016 14:48

Verbeek hoopt op meer toeschouwers

VfL Bochum-traienr Gertjan Verbeek kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het competitieduel VfL Bochum FC St. Pauli. (30-10-2015)
VfL Bochum-traienr Gertjan Verbeek kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het competitieduel VfL Bochum FC St. Pauli. (30-10-2015)

Gertjan Verbeek baalt van het lage toeschouwersaantal bij zijn club VfL Bochum. De Nederlandse oefenmeester begrijpt niet waarom de supporters wegblijven, nu hij met zijn elftal aantrekkelijk voetbal speelt.

Met zijn club Bochum speelt Verbeek in de 2. Bundesliga. Afgelopen seizoen deed de club mee in de subtop van de ranglijst, maar promotie zat er niet in. In februari verlengde Verbeek zijn contract. "In principe blijf ik bij Bochum, maar ik vraag me weleens af wat ik moet doen om meer publiek te trekken. We winnen thuis, en dikker dan de laatste jaren het geval was, spelen aantrekkelijk voetbal, maar toch komen er gemiddeld niet meer dan 13.000 toeschouwers."

"Je hebt nu eenmaal meer supporters nodig om meer geld te genereren. Dat valt me tegen. Er wordt dan steeds gezegd dat Bochum tussen Gelsenkirchen en Dortmund ligt, tussen grote bolwerken als Schalke en Borussia, maar Bochum heeft bijna 400.000 inwoners en is veel groter dan Gelsenkirchen. Dat kan dus eigenlijk geen argument zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner