02.06.2016 19:58

De Rossi mist zijn maatje Pirlo bij Azzurri

Daniele de Rossi (l.), Andrea Pirlo (m.) en Gianluigi Buffon maken zich op voor het WK in Brazilië met Italië. (09-06-2014)
Daniele de Rossi (l.), Andrea Pirlo (m.) en Gianluigi Buffon maken zich op voor het WK in Brazilië met Italië. (09-06-2014)

Andrea Pirlo is niet opgenomen in de EK-selectie van Italië, tot spijt van Daniele De Rossi. De Rossi stond jarenlang naast Pirlo op het middenveld bij de Italiaanse ploeg en zal zijn kompaan dan ook gaan missen.

"Het Italiaanse voetbal zal Pirlo gaan missen", begint De Rossi zijn verhaal op de persconferentie. "Andrea kan een wedstrijd op elk moment beslissen. Hij tilt de wedstrijd naar een hoger niveau."

In de zomer verliet Pirlo Juventus voor een avontuur in Amerika, bij New York City. Door de stap terug van Pirlo, werd de kans op een uitverkiezing voor het EK een stuk kleiner. "Pirlo heeft zelf besloten om te gaan leven in een mooie plaats. De bondscoach heeft vervolgens besloten om hem niet mee te nemen naar het EK."

Italië is op het EK ingedeeld in poule E. Samen met België, Zweden en Ierland moeten de Italianen uitmaken wie zich zal plaatsen voor de achtste finales.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner