03.06.2016 19:46

'Beloften van FC Utrecht in de Galgenwaard'

Het beloftenelftal van FC Utrecht speelt volgend seizoen haar wedstrijden hoogstwaarschijnlijk in de Galgenwaard. Jong FC Utrecht plaatste zich via de beloftencompetitie voor de Jupiler League, maar het trainingscomplex van FC Utrecht is niet geschikt voor de Jupiler League.

Volgens RTV Utrecht wordt het veld in de thuisbasis van FC Utrecht momenteel klaargemaakt voor een zwaar seizoen. Jong FC Utrecht speelde haar duels afgelopen seizoen op sportcomplex Zoudenbalch, maar in de Jupiler League gelden er strengere regels rondom de wedstrijden. Zo is het belangrijk dat er een afgeschermd uitvak aanwezig is op het sportcomplex en zijn de regels rondom de beveiliging scherper.

In 2013, toen Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente in de Jupiler League werden geplaatst, kwamen de clubs voor eenzelfde probleem te staan. Ajax liet zelfs een compleet nieuwe tribune bouwen op het sportcomplex, PSV week regelmatig uit naar het stadion van stadsgenoot FC Eindhoven. Inmiddels worden er ook duels gespeeld op sportcomplex De Herdgang, Jong FC Twente is vanwege financiële problemen uit de Jupiler League gehaald door FC Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner