04.06.2016 10:24

VVV-Venlo huurt talentvolle goalie De Fockert

Maarten de Fockert (l.) en Mickey van der Hart (r.) beginnen rustig aan de warming-up voor de training van Jong Oranje. (02-04-2016)
Maarten de Fockert (l.) en Mickey van der Hart (r.) beginnen rustig aan de warming-up voor de training van Jong Oranje. (02-04-2016)

Maarten de Fockert staat eindelijk voor zijn debuut in het betaalde voetbal. De tweede doelman van sc Heerenveen wacht al bijna tachtig wedstrijden op zijn eerste speelminuten, maar krijgt een kans via een verhuurperiode aan VVV-Venlo. De Limburgers maakten zaterdag bekend dat de doelman voor één seizoen wordt verhuurd.

SC Heerenveen verlengde onlangs het contract van De Fockert tot medio 2018, waardoor een verhuurperiode de ideale gelegenheid voor De Fockert is om een vol seizoen te keepen. VVV-Venlo staat volgend seizoen weer in de Jupiler League, nadat het in de play-offs al in de tweede ronde ten onder ging tegen Go Ahead Eagles. De formatie uit Venlo was tweede geworden in de Jupiler League, maar kon het goede seizoen geen goed vervolg geven.

Jordy Deckers was afgelopen seizoen de eerste keeper bij VVV-Venlo, maar de goalie, die 36 duels keepte, beschikt over een aflopend contract. De Fockert krijgt ondanks zijn gebrek aan speeltijd in de Eredivisie of Jupiler League genoeg uitnodigingen voor de nationale elftallen van Nederland. Zijn contract bij sc Heerenveen loopt na zijn huurperiode in Limburg nog één seizoen door, tot medio 2018.

"Ik ben heel blij met deze tijdelijke overgang. VVV-Venlo is het afgelopen jaar tweede geworden, houdt het team redelijk bij elkaar en speelt volgend seizoen weer om de titel. Ik zie het als een mooie stap. Op dit niveau staat er meer druk op de ketel dan bij de beloften. Dit is precies wat ik nodig heb om mezelf verder te ontwikkelen", stelt de doelman op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner