06.06.2016 23:05

Candreva en De Rossi helpen Italië aan winst

De laatste voorbereidingswedstrijd op het Europees Kampioenschap is maandag goed verlopen voor Italië. Het team van trainer Antonio Conte won voor eigen publiek in Verona met 2-0 van Finland, dat woensdag nog had gestunt door België op 1-1 te houden.

Italië kwam na 27 minuten op voorsprong door Antonio Candreva. De middenvelder benutte een strafschop. De ingevallen Daniele De Rossi bepaalde in de 71e minuut met een kopbal, op aangeven van Candreva, de eindstand.

Italië en België zijn op het EK in dezelfde groep ingedeeld en spelen volgende week maandag in Lyon tegen elkaar. Ierland en Zweden zijn de andere landen in groep E. Italië reist woensdagavond naar Frankrijk en slaat het trainingskamp op in Montpellier.