07.06.2016 19:54

Ioannis Maniatis behoudt het overzicht tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Griekenland - Bosnië. (12-10-2012)

Het zal hem misschien net geen Puskás-trofee opleveren, maar Ioannis Maniatis heeft dinsdag ongetwijfeld het mooiste doelpunt van zijn loopbaan gemaakt. De Griekse middenvelder maakte met een goal van eigen helft de 0-2 bij de oefeninterland Australië - Griekenland.

Het is de 21ste minuut van de wedstrijd als Maniatis goed instapt, de bal verovert en een geniale ingeving krijgt. De Griek ziet doelman Adam Federici te ver voor zijn doel staan en schiet de bal van ongeveer zestig meter in het doel. Daarmee maakte de veertigvoudig international zijn eerste doelpunt voor Griekenland.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-2. Petros Mantalos had in de achtste minuut al de 0-1 tegen de touwen geschoten. Trent Sainsbury, ex-PEC Zwolle, maakte na bijna een uur spelen de aansluitingstreffer. De Australiërs slaagden er echter niet in om door te drukken en gingen in Melbourne onderuit.