09.06.2016 09:11

Rashica: "Albanië en Kosovo zijn één"

Milot Rashica heeft balbezit tijdens het oefenduel Luxemburg - Albanië (29-03-2016).
Milot Rashica heeft balbezit tijdens het oefenduel Luxemburg - Albanië (29-03-2016).

Milot Rashica werd geboren in Vučitrn te Kosovo, maar speelt zijn interlands voor Albanië. Volgens de aanvaller van Vitesse is dat niet gek, want volgens hem dromen Albanië en Kosovo van één land.

Rashica, die overigens niet werd geselecteerd voor het EK in Frankrijk, wil benadrukken dat het niet gek is dat een geboren Kosovaar in het shirt van Albanië speelt. "Ik ben niet de enige. In ons basiselftal staan zeker vijf, zes jongens die oorspronkelijk uit Kosovo komen", aldus Rashica tegenover Voetbal International. "Je moet begrijpen dat we niet voor zomaar een land uitkomen."

"Albanië en Kosovo zijn één", vervolgt de negentienjarige aanvaller. "Het merendeel van de mensen droomt ervan dat we op een dag één land zullen zijn. In het nationale elftal speelt iedereen met het hart. Het is niet dat we even worden ingevlogen om het elftal een boost te geven. Albanië zit in ons bloed. En in dat van de mensen."

"Toen we ons kwalificeerden liep in Albanië iedereen over straat. Een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van het land. Maar niet alleen daar. In Kosovo vielen de mensen elkaar huilend in de armen. Van trots. Ook zij zijn aanwezig op het EK."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner