09.06.2016 10:47

Kums: "Teleurstelling is niet heel erg groot"

Sven Kums vraagt om een strafschop tijdens het play-offduel KAA Gent - Racing Genk (22-05-2016).
Sven Kums vraagt om een strafschop tijdens het play-offduel KAA Gent - Racing Genk (22-05-2016).

Sven Kums gaat niet naar het EK met België, maar de middenvelder van KAA Gent is niet teleurgesteld. De oud-speler van sc Heerenveen hield geen rekening met het eindtoernooi in Frankrijk.

Kums mag het EK gaan volgen vanaf zijn vakantieadres. "Ik heb daar geen problemen mee. België heeft gewoon een heel goede ploeg. Dat is mijn pech. Zeker op mijn positie is er heel veel concurrentie. Marouane Fellaini, Radja Nainggolan, Axel Witsel en Mousa Dembélé kunnen allemaal op mijn positie spelen", aldus de Belg.

"Het zijn stuk voor stuk voetballers die in grote, buitenlandse competities goed presteren", vervolgt Kums tegenover de Leeuwarder Courant. "Dennis Praet van Anderlecht, de vorige winnaar van de Gouden Schoen, is nu ook niet geselecteerd. Misschien is meedoen aan een groot toernooi je maar een keer in je leven gegeven. Het zou uniek zijn geweest, maar ik rekende er niet echt op. De teleurstelling is daardoor niet heel erg groot."

Mogelijk gaat Kums aankomende zomer een stap maken. De middenvelder staat in de belangstelling van SSC Napoli. "Dit is het ideale moment om nog een stap te maken. De belangstelling is natuurlijk mooi. We zullen zien of er iets van terecht komt. Ik hoef niet per se weg, ik heb het goed bij Gent en heb zelfs tot 2019 bijgetekend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner