09.06.2016 13:35

Agger zet punt achter voetbalcarrière

Daniel Agger geeft leiding aan zijn defensie tijdens de competitiewedstrijd van Liverpool tegen Queens Park Rangers. (10-12-2011)
Daniel Agger geeft leiding aan zijn defensie tijdens de competitiewedstrijd van Liverpool tegen Queens Park Rangers. (10-12-2011)

Deens international Daniel Agger heeft besloten om een punt achter zijn carrière als profvoetballer te zetten. Dat maakte de 31-jarige speler bekend op zijn eigen Twitter-account. De oud-speler van Liverpool had een aflopend contract bij zijn club Brøndby IF.

"Bedankt voor jullie steun. Een geweldige ervaring. Het is treurig, maar stoppen is de juiste beslissing. Ik ben trots op mijn carrière", liet Agger weten via een tweet. De verdediger speelde de afgelopen drie seizoen in zijn thuisland Denemarken bij Brøndby IF, de club waar hij zijn voetbalcarrière begon.

Daarvoor heeft hij acht seizoenen in Engeland gespeeld. Voor Liverpool kwam de verdediger tot bijna tweehonderd competitieduels in de Premier League. Ook schopte Agger tot international. In 75 wedstrijden was de mandekker twaalfmaal trefzeker. Voor zijn land Denemarken kwam hij uit op twee eindtoernooien: het WK van 2010 en het EK van 2012. Beide keren werd Denemarken in de groepsfase uitgeschakeld.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner