09.06.2016 15:18

Ortíz gaat Mexicaanse avontuur aan

Jerry St. Juste (l.), die tegen AZ zijn basisdebuut beleeft, komt in een rommelige situatie terecht met middenvelder Celso Ortíz. (11-04-2015)
Jerry St. Juste (l.), die tegen AZ zijn basisdebuut beleeft, komt in een rommelige situatie terecht met middenvelder Celso Ortíz. (11-04-2015)

AZ-speler Celso Ortíz vervolgt zijn loopbaan in Mexico bij CF Monterrey. Dat maakte de Mexicaanse club bekend op de officiële clubwebsite. De Alkmaarse club ontvangt een transfersom voor de middenvelder.

De 27-jarige speler zal een meerjarig contract bij zijn nieuwe club tekenen. Wanneer de presentatie is nog niet bekend; momenteel is Ortíz met zijn land actief op de Copa América. Dit seizoen kende de middenvelder een moeilijk jaar met slechts zes basisplaatsen. Daarvoor was Ortíz nog twee jaar lang een onomstreden basisspeler bij AZ, waar hij nog een contract had tot medio 2017.

Een vervanger zal AZ niet halen: "We hebben daar in januari al op geanticipeerd door Stijn Wuytens te halen. Hij heeft de laatste maanden als verdediger gespeeld, maar schuift volgend seizoen door naar het middenveld", liet directeur voetbalzaken van AZ, Max Huiberts, al eerder weten aan Voetbal International over de transfer die al een tijdje in de lucht hing.

Ortíz tekende in 2010 een contract in Alkmaar. Na Bram van Polen (PEC Zwolle) en Mark van der Maarel (FC Utrecht) maakte dat hem de Eredivisie-speler die het langst onafgebroken voor de hoofdmacht van zijn club speelde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner