09.06.2016 20:31

Willem II neemt Robbemond op in trainersstaf

Reinier Robbemond maakt zich klaar voor de competitiewedstrijd tussen Helmond Sport en zijn werkgever FC Oss. (22-04-2016)
Reinier Robbemond maakt zich klaar voor de competitiewedstrijd tussen Helmond Sport en zijn werkgever FC Oss. (22-04-2016)

Reinier Robbemond versterkt per komend seizoen de trainersstaf van Willem II. De huidige trainer van FC Oss ondertekende een tweejarig contract in Tilburg, waar hij de assistent-trainer van Erwin van de Looi wordt.

Aan het einde van de vorige maand maakte Willem II al bekend dat ze de invulling rondom de technische staf van het eerste elftal anders aan wilden pakken, door de jeugdtrainers van de club een grotere rol te geven bij de selectie. Robbemond moet dat stukje extra ervaring brengen bij Willem II. Hij was eerder trainer bij AZ, waar hij de A1 en de beloften onder zijn hoede had. Bij FC Oss maakte hij zijn eerste jaar als hoofdtrainer in het betaalde voetbal mee.

"Het is mooi om assistent-trainer te worden bij een traditionele Eredivisie-club als Willem II. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging", stelt Robbemond op de website van zijn nieuwe broodheer. Algemeen directeur Berry van Gool is content met Robbemond: "We zijn blij dat Reinier naar Willem II komt en we kijken uit naar onze samenwerking. In zijn lange carrière als speler en trainer heeft hij samengewerkt met voetbalgrootheden als Dick Advocaat, Co Adriaanse en Marco van Basten."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner