13.06.2016 11:32

Liverpool-held Riise (35) stopt met voetballen

John Arne Riise kan juichen als hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië in de laatste minuut een penalty benut voor de 2-1 voorsprong. (11-09-2012)
John Arne Riise kan juichen als hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië in de laatste minuut een penalty benut voor de 2-1 voorsprong. (11-09-2012)

John Arne Riise heeft op 35-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. De Noorse voetballer, die zijn grootste successen beleefde in dienst van Liverpool, sluit af bij het Deense Aalesunds FK, waar hij zijn carrière ook begon.

In 1998 haalde AS Monaco hem van Aalesunds naar de grotere competities, drie jaar later sloeg Liverpool een mooie slag op de transfermarkt. In dienst van de Premier League-club werd hij meteen basisspeler en een zeer gewaardeerde kracht in Engeland. In 2005 won hij, na een van de meest bijzondere finales ooit, de Champions League met Liverpool, hij pakte ook nog de UEFA Supercup, een FA Cup, de League Cup en de Community Shield met die club.

In 2008 verkaste Riise naar AS Roma, waar hij ook een basiselftalspeler werd. Na drie jaar koos hij voor een terugkeer naar Engeland, waar Fulham hem met open armen ontving. De Noorse international sloot zijn periode in Engeland op vervelende wijze af, hij degradeerde in het seizoen 2013/2014 met Fulham. Vervolgens koos hij voor exotische avonturen, met APOEL Nicosia (Cyprus) en Delhi Dynamos FC (India), om begin 2016 terug te keren naar zijn vaderland.

Riise speelde meer dan zeshonderdvijftig clubwedstrijden in zijn carrière en is ook recordinternational met honderdtien interlands voor Noorwegen. Hij werd één keer gekozen als voetballer van het jaar in zijn land.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner