14.06.2016 12:26

Sanches had bijna voor FC Twente gespeeld

Renato Sanches, die aankomende zomer van Benfica naar Bayern München vertrekt, had in het verleden bijna voor FC Twente gespeeld, maar technisch manager Cees Lok zag het niet in hem zitten.

FC Twente had Sanches in 2013 kunnen binnenhalen. "Als de club toen 'ja' had gezegd, dan hadden we hem gehad. Daar viel geen speld tussen te krijgen", vertelt Michel Jansen, die toen - en momenteel weer - werkzaam was als hoofd jeugdopleiding van Twente tegenover Tubantia. Jansen zag Sanches samen met scout Roy Beukenkamp in actie tijdens een vierlandentoernooi voor spelers onder 16 jaar in Portugal. "En daar zagen we Sanches. Daar hoef je ons echt geen veren voor in de kont te steken, want zelfs Jules de Corte kon zien dat die jongen geweldig kon voetballen. Wat een speler."

FC Twente had Sanches kunnen strikken. "Wij kenden zijn zaakwaarnemer goed", aldus Evert Bleuming, toenmalig hoofd scouting van Twente. "En van hem kregen we te horen dat we Sanches en Miguel Pinto samen konden ophalen voor 250.000 euro. Sanches speelde voor Benfica en die club heeft zoveel goede spelers dat ze af en toe nog wel eens vergeten een talentje een contract te geven. En bij Sanches was het zo gelopen."

De overgang ging uiteindelijk niet door. "Ze vonden Sanches het geld niet waard", aldus Jansen. "Technisch manager Cees Lok vond dat we voor de positie van Sanches al genoeg spelers in huis hadden", voegt Bleuming toe. "Hij vond Pinto als linkermiddenvelder een stuk interessanter. Pinto is ook naar Twente gekomen en speelt er nog steeds."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner