15.06.2016 13:43

Feyenoord bindt opnieuw jeugdspeler

Faris Hammouti geeft een pass tijdens het competitieduel Ajax U19 - Feyenoord U19 (12-04-2016).
Faris Hammouti geeft een pass tijdens het competitieduel Ajax U19 - Feyenoord U19 (12-04-2016).

Feyenoord heeft de negentienjarige Faris Hammouti gecontracteerd. De centrale verdediger van Feyenoord U19 tekent in Rotterdam een contract voor twee seizoenen. Feyenoord heeft tevens een optie in het contract opgenomen voor nog een extra jaar.

"We hebben samen met Faris en zijn begeleiders een plan uitgestippeld om hem op een zo hoog mogelijk niveau aan spelen toe te laten komen, zoals we dat ook bijvoorbeeld met Bert Koomen en Mo el Hankouri hebben gedaan", aldus technisch directeur Martin van Geel op de clubsite van de Rotterdammers. "Dit contract is daarom niet alleen een beloning voor Faris, maar hopelijk ook een extra stimulans om hard te blijven werken en zich verder te blijven ontwikkelen."

Hammouti had al een tijdje een akkoord met Feyenoord, maar de ondertekening van zijn contract werd uitgesteld omdat hij in actie kwam namens Marokko U20. "Het was heel bijzonder voor mij om voor het eerst het shirt van Marokko te mogen dragen", aldus Hammouti. "Zo is het ook een droom die uitkomt dat ik nu mijn eerste contract bij Feyenoord mag tekenen. Ik hoop uiteindelijk de stap naar het eerste elftal te kunnen maken."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner