16.06.2016 15:35

Roda JC heeft met Rosheuvel aanwinst binnen

Ruben Ligeon (r.) doet een uiterste poging om bij de bal te komen tijdens NAC Breda - SC Cambuur. (20-02-2015)
Ruben Ligeon (r.) doet een uiterste poging om bij de bal te komen tijdens NAC Breda - SC Cambuur. (20-02-2015)

Roda JC blijft druk bezig op de transfermarkt. Na Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach) en Adil Auassar (Excelsior) heeft de Limburgse club in Mikhail Rosheuvel de derde aanwinst binnen. De vleugelspits komt over van SC Cambuur.

Dat maakte de club op de eigen website bekend. Technisch Directeur Ton Caanen ziet in de vleugelspits een versterking: "Mikhail is een snelle aanvaller en valt op door zijn enorme gedrevenheid. Het is een speler die past in het nieuw te bouwen team van Roda JC." De aanvaller komt transfervrij over van de Friese club en tekent in Kerkrade een contract voor twee seizoenen.

Rosheuvel speelde in de jeugd onder andere bij Ajax en AZ en maakte bij Almere City zijn debuut in het betaald voetbal. Na drie seizoenen bij de Jupiler League-club, maakte de Amsterdammer in 2012 de overstap naar AZ waar hij in het seizoen 2013-2014 verhuurd werd aan Heracles Almelo. In de winterstop van het seizoen 2014-2015 klopte Cambuur aan de deur waar hij een contract tekende. In het shirt van AZ, Cambuur en Heracles scoorde Rosheuvel acht keer in 91 competitieduels in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner