16.06.2016 17:00

Faik en Monteyne mogen weg bij Roda JC

Mark van der Maarel (l.) ziet Hicham Faik (r.) vertrekken tijdens het competitieduel FC Utrecht - Roda JC Kerkrade. (17-10-2015)
Mark van der Maarel (l.) ziet Hicham Faik (r.) vertrekken tijdens het competitieduel FC Utrecht - Roda JC Kerkrade. (17-10-2015)

Hachim Faik en Martijn Monteyne kunnen op zoek naar een andere club. Roda JC heeft beide spelers laten weten dat hun aflopende contract niet zal worden verlengd.

Faik kwam in het seizoen 2014-2015 transfervrij over van Almere City. Met Roda JC promoveerde hij naar de Eredivisie. Het afgelopen seizoen was hij tot aan de winterstop een vaste waarde. In het voetbaljaar 2016 belandde Faik echter steeds vaker op de reservebank. In totaal kwam hij tot zeventig wedstrijden in het shirt van Roda JC. En was hij achtmaal trefzeker.

Monteyne heeft vijf seizoenen achter de rug in Limburg. De Belg kwam in het seizoen 2011-2012 over van Germinal Beerschot. De verdediger mocht 104 keer het Roda-shirt dragen, maar kwam niet tot doelpunten. "Roda JC dankt Hicham en Martijn voor hun inzet voor Roda JC en wenst hen beide veel succes in de rest van hun carrières", klinkt het op de officiële website van de Limburgse club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner