16.06.2016 20:41

Anderlecht bereikt akkoord met Weiler

Anderlecht heeft een akkoord bereikt met een nieuwe trainer. Als de Belgische club er uitkomt met 1. FC Nürnberg, komt René Weiler over van de Duitsers. Dat meldt Anderlecht op haar website.

"RSC Anderlecht bereikt akkoord met de 42-jarige Zwitser René Weiler. Op dit ogenblik onderhandelt paars-wit met zijn huidige club FC Nürnberg om de overgang af te ronden", luidt het persbericht op de officiële site van Anderlecht.

Het akkoord moet er dus nog wel komen met de Duitse club, maar dat lijkt slechts een formaliteit. Nürnberg gaf al eerder aan geen stokje te willen steken voor de overgang. "René heeft ons al een tijdje geleden zelf laten weten dat er interesse is, al hebben we nog geen bod ontvangen. We zullen onze coach niet tegen zijn zin bij ons houden. We hebben een plan B, mocht het nodig zijn", sprak sportief directeur Andreas Bornemann tegenover Het Laatste Nieuws.

De excentrieke Weiler, in zijn eerdere voetbalcarrière een verdediger, kwam na een aantal clubs in eigen land twee jaar geleden terecht bij Nürnberg, dat acteert op het tweede niveau. Dit seizoen kwam hij dicht bij promotie bij de all-time nummer veertien van Duitsland, alleen Eintracht Frankfurt bleek te sterk in de play-offs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner