16.06.2016 21:18

Xavi kijkt duels Barça: "Zwetend op de bank"

Xavi Hernández is inmiddels actief bij Al-Sadd in Qatar, alleen heeft hij het Europese voetbal en zijn geliefde FC Barcelona bij lange na niet losgelaten. De middenvelder kijkt iedere wedstrijd met veel medeleven.

Xavi zit met zijn 36 jaar in een afsluitende periode van zijn carrière en besloot daarom nog een zak geld op te halen in Qatar. Daardoor moet hij de wedstrijden van FC Barcelona volgen via de televisie. "Na 17 jaar in het elftal en 25 jaar bij de club in z'n geheel ontdek ik nu hoe het is om supporter te zijn", aldus Xavi tegenover AS.

"En ik moet zeggen: ik geniet ervan. Maar ik heb het nu wel zwaarder als ik op de bank zit te kijken, dan toen ik in het veld stond. Ik word nerveus en soms zit ik gewoon te zweten, alsof ik zelf nog speel." Xavi is vol lof over het team waarin veel oud-ploeggenoten zitten. "Het eerste wat je ontdekt als je niet langer voor Barcelona speelt, is de echte dimensie. Maar boven alles heb ik geleerd hoe goed we zijn."

"Ik zie nu meer voetbal dan ooit tevoren en ik kan écht zeggen dat Barcelona op een ander niveau zit. Het is veruit het beste elftal ter wereld. Ik denk dat alleen het Bayern München van Josep Guardiola erbij in de buurt komt, de rest speelt een andere sport. Ik kijk naar Barcelona en ik kwijl gewoon", aldus de veteraan.

"Het is het hele spel. Ik weet hoe ze trainen, hoe ze zich voorbereiden, wat ze tactisch doen en ze doen het allemaal volmaakt. Fysiek, tactisch, technisch. Ze hebben de Champions League weliswaar niet gewonnen, maar ze zijn zonder twijfel het beste team ter wereld", besloot Xavi zijn lofzang.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner