17.06.2016 20:24

Turken beginnen met Yılmaz tegen Spanje

De bondcoaches van Spanje en Turkije hebben weinig verrassingen in petto als beide elftallen het vrijdagavond tegen elkaar opnemen in poule D. Het enige wat opvalt is de spits van de Turken: Burak Yılmaz.

Vicente Del Bosque, de coach van de Spanjaarden, is duidelijk tevreden over het optreden van zijn elftal in de eerste poulewedstrijd. Het duel met Tsjechië werd winnend afgesloten en dus is er voor Del Bosque geen reden om zijn ploeg te wijzigen. Hij begint dan ook met dezelfde elf als maandag. Dat betekent dat Iker Casillas, recordinternational van Spanje met ruim 150 interlands op zijn naam, opnieuw op de bank zit. David de Gea staat namelijk onder de lat bij de Spanjaarden.

Turkije wist het eerste groepsduel niet te winnen van Kroatië en niet te scoren en dus kiest Fatih Terim voor een andere spits. Yilmaz, spelend voor het Chinese Beijing Guoan, krijgt van de Turkse coach een basisplaats. Die basisplek gaat ten koste van Cenk Tosun, die plaats moet nemen op de bank. Tegen de Kroaten kwam Yilmaz na ruim een uur spelen nog als invaller het veld in, maar ook hij vond het net niet.

De wedstrijd tussen Spanje en Turkije volg je hier LIVE!

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner