18.06.2016 10:51

ADO raakt Hansen kwijt aan FC Ingolstadt 04

ADO Den Haag moet op zoek naar een nieuwe doelman. Martin Hansen verlaat de Residentieclub voor het Duitse FC Ingolstadt 04, dat twee seizoenen geleden promoveerde naar de Bundesliga en afgelopen seizoen elfde werd. De Deense doelman tekent in Duitsland een contract voor vier seizoenen, tot medio 2020. Bij ADO Den Haag liep zijn contract nog tot 2018 door.

De formatie uit Zuid-Holland nam de Scandinaviër in 2014 over van FC Nordsjælland en in Nederland werd hij meteen basisspeler. In twee seizoenen keepte hij 65 competitiewedstrijden. "Allereerst wil ik iedereen waarmee ik de afgelopen jaren heb gewerkt bedanken. Ze hebben mij door de jaren heen geweldig gesteund en zijn erg belangrijk geweest in mijn ontwikkeling bij ADO Den Haag."

"De grootste dank van mij gaat uit naar de fans. Ze zijn echt fantastisch geweest voor mij en het was voor mij een voorrecht om voor jullie te spelen. Jullie hebben mij door dik en dun gesteund. Wat mij betreft is dit geen vaarwel, maar een tot ziens", stelt Hansen op de website van ADO Den Haag. Voor het komende seizoen heeft de club alleen Robert Zwinkels als keeper onder contract staan, talent Rody de Boer beschikt over een aflopend contract, terwijl Tim Coremans wordt verhuurd aan FC Dordrecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner