18.06.2016 19:29

Telstar haalt Mamudov terug naar Nederland

Denis Mahmudov probeert namens Sparta Rotterdam de bal in bezit te houden.  Bart Straalman van De Graafschap maakt het de Spartaan moeilijk. (08-05-2015).
Denis Mahmudov probeert namens Sparta Rotterdam de bal in bezit te houden. Bart Straalman van De Graafschap maakt het de Spartaan moeilijk. (08-05-2015).

Denis Mahmudov staat aankomend seizoen voor zijn 46e wedstrijd in de Jupiler League. De Macedoniër, afkomstig uit de jeugdopleiding van Vitesse, heeft een eenjarig contract getekend van SC Telstar, dat hem overneemt van het Armeense FC Banants.

Mahmudov speelde vorig jaar zijn laatste wedstrijd in Nederland, toen hij onder contract stond bij Sparta. Daarvoor speelde hij onder andere voor PEC Zwolle, Excelsior '31 en AGOVV. Bij de laatstgenoemde club debuteerde hij in het betaalde voetbal, bij PEC Zwolle kwam hij voor het eerst binnen de lijnen van een Eredivisie-wedstrijd.

SC Telstar heeft na het aankomende seizoen de optie om één jaar langer door te gaan met de linksbuiten, die na zijn periode in Nederland onder andere tien duels speelde in Bulgarije voor Levski Sofia. Mahmudov is in Velsen-Zuid hoogstwaarschijnlijk de vervanger van Tarik Tissoudali, die zo goed als zeker vertrekt bij de formatie uit de Jupiler League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner