18.06.2016 20:12

Cristiano Ronaldo jubileert in gewijzigd elftal

Cristiano Ronaldo mist vroeg in de wedstrijd een enorme kans om Portugal in het EK-groepsduel met IJsland op 1-0 te zetten. (14-06-2016)
Cristiano Ronaldo mist vroeg in de wedstrijd een enorme kans om Portugal in het EK-groepsduel met IJsland op 1-0 te zetten. (14-06-2016)

Niets staat Cristiano Ronaldo in de weg om in het EK-duel met Oostenrijk zijn 128ste wedstrijd in het shirt van Portugal te spelen, een alleenstaand record. De 31-jarige aanvaller wordt bijgestaan door een ietwat gewijzigd team.

Ronaldo gaat met dit 128ste duel over Luís Figo heen, die hij in de wedstrijd tegen IJsland al had geëvenaard. Hij kan bovendien nog een ander record breken; als hij driemaal scoort tegen de Oostenrijkers evenaart hij het record van meeste aantal doelpunten op EK-eindrondes. Deze is nu nog in handen van Michel Platini, met een aantal van negen. Hij wordt daarin bijgestaan door twee gewijzigde namen ten opzichte van het eerste duel; Danilo en João Mário moeten hun plekjes afstaan voor William Carvalho en Ricardo Quaresma. De andere negen spelers mogen, ondanks de teleurstellende 1-1 tegen IJsland, blijven staan.

Ook het team van Oostenrijk is niet geheel ongewijzigd ten opzichte van de teleurstellende nederlaag tegen Hongarije in het openingsduel. Marcel Koller heeft zijn elftal op drie plaatsen veranderd. In de verdediging staat Sebastian Prödl in de basis voor Aleksandar Dragović, die wegens zijn rode kaart in dat duel geschorst is. Stefan Ilsanker krijgt op het middenveld de voorkeur boven Zlatko Junuzović, terwijl ook Marc Janko geslachtofferd is in het basiselftal van de Oostenrijkers. De spits wordt vervangen door de snellere en behendigere Marcel Sabitzer.

Het duel is vanaf 21.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner