19.06.2016 11:15

Oostenrijkers danken missende Ronaldo

De Oostenrijkse bondscoach geeft aanwijzingen tijdens het groepsduel tegen Portugal (0-0). (18-06-2016)
De Oostenrijkse bondscoach geeft aanwijzingen tijdens het groepsduel tegen Portugal (0-0). (18-06-2016)

Hoewel Oostenrijk slechts één punt uit twee wedstrijden wist te behalen, maakt het nog kans op een plaats in de achtste finales. Bondscoach Marcel Koller was na afloop vooral Cristiano Ronaldo dankbaar.

"Als hij had gescoord, waren we nu eigenlijk al klaar geweest", stelt de Oostenrijkse bondscoach Marcel Koller. In de 79ste minuut knalde Ronaldo een strafschop op de paal en bleef het 0-0. Koller: "Dat was natuurlijk mooi voor ons. We hebben hem als team goed in bedwang kunnen houden door goed georganiseerd te spelen, zoals dat moet tegen een speler van wereldklasse. Maar we zijn er gelukkig mee dat hij miste."

Door het gelijke spel tegen Portugal is een plaats bij de achtste finales nog altijd mogelijk. De Oostenrijkers waren tijdens de kwalificatie beter op dreef: toen werden 28 punten gepakt in tien wedstrijden, maar daar wil Koller niets meer over horen. "Het moet klaar zijn om steeds naar die resultaten uit het verleden te wijzen. We moeten ons focussen op wat nog komen gaat. Gelukkig zijn we nog steeds actief op dit toernooi en we hebben nog minstens één finale te gaan."

Oostenrijk neemt het in de laatste groepswedstrijd op tegen IJsland. Dat land staat met twee punten op de tweede plaats in de poule. Hongarije gaat met vier punten aan kop in groep F.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner