19.06.2016 20:20

Roemenië zonder ervaren Raţ in cruciaal duel

Roemenië moet het zondagavond stellen zonder de ervaren Răzvan Raţ. De vleugelverdediger is niet fit genoeg om te starten in het allesbeslissende groepsduel met Albanië.

De Roemenen veroverden in twee wedstrijden één punt en zullen in Lyon moeten winnen om een kans te maken op kwalificatie voor de achtste finales. Een gelijkspel kan in theorie ook voldoende zijn, maar de kans is klein dat een land met twee punten tot de beste nummers drie behoort.

In de jacht naar de tweede of derde plaats moet Roemenië het naast Raţ ook stellen zonder Mihai Pintilii, die te veel fysieke ongemakken ondervindt. De middenvelder van Steaua Boekarest begon de eerste twee groepswedstrijden in de basis. De enige Roemeen die dit EK scoorde, Bogdan Stancu, is wel fit.

De Albanazen vechten eveneens voor hun laatste kans. Zij verloren de eerste twee groepswedstrijden en moeten dus winnen om een kans te maken op de volgende ronde. Burim Kukeli is geschorst en doet niet mee. Lorik Cana keert juist terug van een schorsing, maar hij begint op de bank.

De wedstrijd is vanaf 21:00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner