20.06.2016 15:02

Ajax doet goede zaken: "Veel potentie"

Davinson Sánchez (r.) probeert Ramón Abila (l.) van de bal te zetten tijdens het duel in de Copa Libertadores tussen Huracán en Atlético Nacional (24-02-2016).
Davinson Sánchez (r.) probeert Ramón Abila (l.) van de bal te zetten tijdens het duel in de Copa Libertadores tussen Huracán en Atlético Nacional (24-02-2016).

Ajax heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt volgens voetbalmakelaar Peter Gerards. De Amsterdammers presenteerden onlangs Mateo Cassierra al en Davinson Sánchez zal naar verluidt snel volgen.

"In mijn ogen heeft hij alle kwaliteiten, die een moderne verdediger nodig heeft", aldus Gerards tegenover De Telegraaf "Hij heeft snelheid, kracht, is goed in één-tegen-éénsituaties, is sterk in de lucht en kan goed opbouwen."

"Op zijn leeftijd moet hij zich natuurlijk nog verder ontwikkelen, maar die potentie heeft hij ook. Sanchez heeft al meer dan vijftig wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld in Colombia en vergis je niet, wat voor druk daarbij komt kijken. In de Colombiaanse competitie draait het om strijd, is elke wedstrijd een gevecht en zitten er wekelijks veertig à vijftigduizend mensen op de tribune."

"Dit is de categorie spelers waar Nederlandse clubs zich op moeten richten, als je nog toptalent hier naar toe wil halen", vervolgt Gerards. "Dan moet je de grote buitenlandse clubs vóór zijn en dat is Ajax gelukt en dat heeft ook PSV eerder gedaan. Er is nooit een honderd procent garantie, dat zo'n speler gaat slagen, maar ik heb er veel vertrouwen in, want het is een toptalent met veel potentie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner